20 Mayıs 2012

Pastırmalı Kuru Fasulye, Ayten Usta

Ayten Usta Ankara-Bursa karayolunda Eskişehir'in Bursa tarafına doğru çıkışında OPET'in içinde güzel bir lokanta.

Tesadüfen keşfettik. Aslında Eskişehir'e özgü çiğ börek yemek için yer arıyorduk ama girişinde Balaban Köfte vs. yazınca burada da Eskişehir'e özgü şeyler buluruz diye girdik mekana. Orada karşılaştığımız müşterilerden biri bize buranın güveçte pastırmalı kuru fasulyesinin meşhur olduğunu söyleyince başka bir lezzet arama çabasına girmedik ve denileni yaptık. Pilav üstü kuruyu da çok sevdiğim ayrıca bir de pilav ile çömlekte yoğurt söyledim. Gelen yemekler fazlasıyla lezzetliydi.

Biz klasik bir öğün yedik ama farklı birçok yemeği, zengin bir menüsü vardı Ayten Usta'nın. Çocuklarıyla gidenler için onların oyalanacakları birkaç tane oyuncak ile mama sandalyesi bulundurmayı da ihmal etmemişler.

Ayrıca yemek üzerine yediğimiz tahinli cevizli kabak tatlısı da (bu Antalya usulüdür esasında) güzeldi. Fiyatları da makul olan bu lokantayı gönül rahatlığı ile tavsiye ederim. 

Hiç yorum yok: